13.9.13

Nova edició de la Diada al Castell de Penyafort


Santa Margarida i els Monjos va celebrar la Diada Nacional de Catalunya amb el tradicional acte institucional celebrat el dia 10 de setembre, a la nit, al castell de Penyafort. Durant el parlament, l’alcaldessa Imma Ferret, va destacar que “cap país que es pretengui digne de la seva gent pot quedar indiferent davant la injustícia i la manca d’esperança, d’oportunitats i de futur de milers dels seus homes i dones. Com tampoc no es pot mantenir per més temps la manca de respecte a un poble que veu com es retalla la seva voluntat d’autogovern i que reclama un canvi de les seves relacions amb la resta de pobles d’Espanya”.
 
Ferret va reclamar la celebració d’una diada reivindicativa per demanar el dret a decidir, sense oblidar la necessitat de posar en valor un major pes de les administracions locals i la reclamació “del dret al treball, a l’habitatge, a la protecció social, a l’educació, a la sanitat, i a un entorn mediambiental adequat, racional i sostenible.

La commemoració comptà amb la inauguració d’un audiovisual sobre la història del Castell i una petita exposició sobre la reforma de les teulades de l’edifici que tot just són a punt d’iniciar-se. L’acte va finalitzar amb un excel·lent concert de veu càrrec del quartet The Minstrels. L’acte s’incloïa en el Cicle Música als Castells que cada any organitza l’Ajuntament i la Fundació Castells de Catalunya.