12.9.12

La Diada commemora el desè aniversari de l’adquisició del Castell de Penyafort

La celebració institucional de la Diada Nacional de Catalunya a Santa Margarida i els Monjos, va aplegar ahir dimarts 11 de setembre més de 150 persones als diferents actes organitzats al Castell de Penyafort, que van servir per commemorar el desè aniversari de la compra de l’edifici per part de l’Ajuntament.

Els actes es van iniciar a les 6 de la tarda amb la presentació del conte infantil “La Xara, el Pau i la maledicció de la maruga”, amb la presència del seu autor, Gonçal Luna i de la il·lustradora Susanna Campillo. El conte està ambientat en el propi Castell i en diversos espais del Parc del Foix.

Seguidament s’inicià una visita guiada que va incloure l’obertura al públic, per primera vegada, d’una part del pis superior del Castell, en el que s’hi podrà veure des d’ara una exposició sobre Josep Puig i Llagostera, Diputat a les Corts de Madrid i empresari penedesenc que va donar un fort impuls de reconstrucció al Castell de Penyafort a les acaballes del segle XIX. La mostra s’inclourà en l’itinerari de visites guiades que es duen a terme el segon diumenge de cada mes al Castell. En acabar la visita es va descobrir una placa d’agraïment al suport de l’empresa Brose als treballs de restauració del Castell.

Finalment es dugué a terme el concert del grup Els Ministrers del Sabre, emmarcat en el XXIII Cicle Música als Castells que cada any organitza l’Ajuntament i la Fundació Castells de Catalunya. Abans d’aquesta darrera part el regidor de patrimoni Josep Anton Àvila i l’alcaldessa Imma Ferret van encapçalar els parlaments institucionals de la Diada tot recordant la trajectòria i actuacions fetes al Castell en aquests deu anys de propietat municipal i reclamant millores per al finançament de les administracions locals i de reconeixement per a la tasca dels Ajuntament.