6.3.12

L’historiador Joan Torrents recollirà la història del Castell de Penyafort

"Projecte de museografia didàctica del castell de Penyafort" és el títol de la tesi doctoral que l’historiador rapitenc Joan Torrents està duent a terme per abordar la història d’aquest emblemàtic complex . L’autor ha explicat que contempla tres grans àmbits temàtics per aquest treball, centrats en el Castell de Penyafort, el convent dominic (1603-1835) i la casa residencial dels Puig-Amat.

La redacció de la història del castell, tindrà com a eix central el període conventual amb un recorregut històric que ha de ser la base sobre la qual construir un projecte de museografia didàctica.

Torrents es mostra satisfet i encoratjat davant el repte de la culminació de la seva tesi, després que darrerament hagi dedicat importants esforços a interpretar bona part dels manuscrits originaris de la creació del convent de Sant Raimon de Penyafort, localitzats als Estats Units. L’autor ha explicat que “són molts els anys que porto dedicats, i molts els que desitjo poder continuar, a recuperar i poder donar a conèixer un edifici, unes pedres que són testimoni de la nostra història com a poble i com a país”.

Amb la documentació recollida en la seva tesi, l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos ha fet l’encàrrec a l’historiador per la redacció d’un llibre.